ALBINIZER – Środek do gotowania i odtłuszczania trofeum 500 g

29 zł brutto
Dostępność: WYSYŁAMY NATYCHMIAST - WYSYŁKA DO 24H powyżej 5 sztuk w magazynie

Albinizer to nowoczesny środek do gotowania i odtłuszczania trofeum. Doskonale wybiela, odtłuszcza i konserwuje tkankę kostną, nie uszkadzając jej. Przeznaczony do przygotowania trofeów za pomocą wygotowania wraz z wybieleniem dzięki nadtlenkowi wodoru. Środek zawiera substancje, które pod wpływem wysokiej temperatury rozkładają tkanki oraz bardzo dobrze odtłuszczają kości. Dzięki temu czaszka nie żółknie, nawet po długim czasie. Główną zaletą jest szybki czas działania (o ponad połowę krótszy) w porównaniu ze starszymi środkami tego typu oraz doskonałe odtłuszczenie. Temperatura gotowania powinna wynosić 80 - 90 stopni, tak aby trofeum zachowało swoje właściwości. Środek stosujemy do świeżych trofeum lub do renowacji starych zabrudzonych i pożółkłych czaszek.

  • Temperatura gotowania: 80 - 90°C (woda nie może wrzeć)
  • Opakowanie: 500 g
  • Dozowanie: 30-40 g / l wody
  • Średni czas gotowania: 20 - 60 min (zależny od części, tkanki i wieku)
  • Instrukcja dołączona w opakowaniu

Recenzje produktu ALBINIZER – Środek do gotowania i odtłuszczania trofeum 500 g

Józef
Bez albinizatora nie wyobrażam sobie już gotowania trofeum. Oszczędza czas i pięknie czyści trofeum z pozostałości.
Stefan
Oszczędza dużo czasu, roboty i nerwów podczas gotowania, mogę tylko polecić ten produkt.
29 zł brutto

Hore